Kitl Syrob Černý rybíz 500 ml /J

4277
Neohodnoceno

Kitl Syrob Černý rybíz obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrobeno z ovocné šťávy a dužniny. Černorybízový sirup Kitl je vhodný pro přípravu domácích osvěžujících limonád a koktejlů. Výborný je i na horké nápoje a dochucení dezertů.


  • (2 ks) Skladem
156 Kč / ks
Kategorie: Kitl
 

Plody černého rybízu (Ribes nigrum L.) obsahují velké množství přírodních rostlinných antioxidantů a také vitamínu C. Právě pro jeho vysoký obsah byl během druhé světové války ve Velké Británii zdarma rozdáván černorybízový sirup dětem mladším dvou let. Čerstvé plody mohou být užívány syrové, ale slouží i k výrobě celé řady sladkých nebo kyselých nápojů a jídel.

Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrobeno z ovocné šťávy a dužniny.

Vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, černorybízový koncentrát (Ribes nigrum L., 13 %), černorybízová dužnina (Ribes nigrum L., 6 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, aroma.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1343 kJ/316 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 79 g, z toho cukry 79 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.

 

Recepty z černorybízového Syrobu Kitl:

Černorybízová limonáda

Kitl Syrob Černý rybíz, soda a meloun na kostky.

 

Slavný francouzský koktejl Kir Royal

Na dno sektové skleničky nalijte 1cl černorybízového Syrobu a dolijte do 15cl vychlazené šumivé víno nebo pravé šampaňské. Zlehka promíchejte a nesmírně osvěžující a zábavný drink je na světě.

 

Rybízová zmrzlina

Rybízový Syrob smíchejte se smetanou a nechte zmrazit. Podávejte v malých porcelánových miskách po dobrém jídle.

 

Černý rybíz s vodkou

Černý rybíz byl šlechtěn od 11. století v ruských klášterních zahradách a do Evropy se dostal koncem 17. století.

Zkuste promíchat 4cl kvalitní vodky, 4cl Kitl Syrob Černý Rybíz, ledovou tříšť a sodu. Na zdarovje!